Za manje od pola sata vožnje zapadno od Zagreba stiže se do Karlovca, grada na 4 rijeke i nekadašnje stare tvrđave na braniku Europe. U blizini Karlovca je i Petrova gora, poznata po pogibiji posljednjeg hrvatskog kralja Petra Svačića 1097.g.. To brežuljkasto lovište najpoznatije je po vrhunskom lovu na divlje svinje. Ovdje su odstrijeljeni mnogi ‘zlatni’ veprovi u tipičnom staništu divlje svinje. U posljednje vrijeme izrazito je cijenjen lov na šljuke.

Tijekom cijele godine 3 lovišta pružaju mogućnost lova na divlje svinje sa čeka.

Od 01.11. – 31.01. posebno je atraktivan lov divlje svinje sa psima prigonom. Za ljubitelje lova na srnjaka sezona traje od 01.05. – 30.09. i to čekanjem, prikradanjem (piršom)  i vabljenjem. U svim lovištima je autohtona divljač koja se reproducira prirodnim putem u otvorenim lovištima koja ne ograničavaju njene dnevne i sezonske migracije.

Lovišta

· Lovište: Petrova gora
· Tip lovišta: otvoreno
· Površina: 13.640 ha

Gostima lovcima moguće je organizirati lov na divlje svinje i srne u lovištu otvorenog tipa, koje se prostire na površini od 13640 ha, a poslije lova ugodan boravak u odvojenom lovačkom salonu lovačkog doma ‘Muljava’. Lovište je poznato kao tipično stanište divlje svinje, u kojem su odstrijeljeni brojni torfeji ‘zlatnih’ veprova.  Od sitne divljači lovi se šljuka.

Kontakt: Albert Ofner, 098/348-016

· Lovište: Kuplensko
· Tip lovišta: otvoreno
· Površina: 5.943 ha

Lovištem gospodari privatno poduzeće Kvazar Bedeković. Pored lova na divlju svinju i srneću divljač mogući su aranžmani za lov sitne divljači od kojih su najatraktivniji šljuka, zec i fazan iz prirodnog uzgoja.

Kontakt: Josip Bedeković, 098/310-550

· Lovište: Vojnić
· Tip lovišta: otvoreno
· Površina: 7.761ha

Lovištem gospodari LD Šljuka Lasinja. Pored lova na divlju svinju i srneću divljač mogući su aranžmani za lov sitne divljači (šljuka, zec i fazan) iz prirodnog uzgoja.

Kontakt: Tomica Klasić, 091/6278-098